2016. GADA KEMPERA CEĻOJUMU SEZONAS NOSLĒGUMA PASĀKUMS LIETUVĀ 

2016. gada 16.-18. septembrī pēc lietuviešu kemperceļotāju asociācijas uzaicinājuma kā vienīgie citas valsts pārstāvji piedalījāmies sezonas noslēguma pasākumā.

Divas naktis pavadījām vienā no skaistākajiem  kemperceļotājiem aprīkotajiem Lietuvas kempingiem Obuoliu salos (Ābolu sala), kas tiešām, atbilstoši nosaukumam, atradās ezerā uz salas ābolu dārza vidū (http://www.appleisland.lt ). Pa dienu piedalījāmies dažādās ekskursijās un apmeklējām interesantus apskates objektus: uzkāpām Dubingiai pilskalnā, kopā ar gidu apstaigājām Dubingių rančo, kas ir jauns unikālā dabas vidē radīts atpūtas un izklaides komplekss ar zirgaudzētavu, nelielu brīvdabas zoodārzu un restorānu, viesojāmies Lietuvas pirmā prezidenta Antonas Smetona muižā. No rītiem un vakaros kempingā spēlējām bumbu, dejojām, dalījāmies savu kempera ceļojumu iespaidos. Runājām par kemperiem, to aprīkojumu, dažādām ceļojumu niansēm un pieredzi.

Otrajā vakarā piedalījāmies kulinārijas konkursā "Mana zupa pati garšīgākā" un apmēram 25 kemperu konkurencē, kur katrs bija pagatavojis katliņu savas mīļākās zupas, ieguvām Latvijai godpilno pirmo vietu. Ja varam ticēt savāktajam balsu skaitam, visiem īpaši garšojusi tieši mūsu zivju zupa, ko bijām gatavojuši no Norvēģijas kemperceļojuma laikā noķertajām mencām.

 Pasākuma fotogrāfijas var nokopēt šeit    (Наши фотографии могут быть скопированы здесь)